Interessante Facebook-feiten voor 2020

alex haney AGqzy Uj3s4 unsplash

Al jaren voert Facebook de ranglijst aan van populaire social media platformen. Al lijkt het tij te keren. De site verliest steeds meer gebruikers aan andere platformen, zoals TikTok. Ondanks het verlies, blijft het platform populair in gebruik. In dit artikel vind je 10 feiten en cijfers over het afgelopen jaar op een rij.

Deze infographic is ontwikkeld door Hootsuite. Zij verzamelden statistieken over het gebruik van Facebook in het afgelopen jaar. De data zijn gebaseerd op het gebruik in de Verenigde Staten, maar dat maakt de infographic niet minder interessant.

Nog altijd populair

Met maandelijks meer dan 2 miljard actieve gebruikers, hoeft Facebook (nog) niet te klagen over de populariteit. Het platform staat op de derde plaats van meest bezochte websites. Bijna driekwart van de Amerikaanse volwassenen maakt gebruik van het platform. En waar het aantal Facebook-gebruikers in Nederland vorig jaar kromp, met name het aantal gebruikers onder de 40, is het aantal dit jaar gegroeid.

Statistieken

  • Gemiddeld is een gebruiker 38 minuten per dag op het platform te vinden.
  • Bijna driekwart van de Facebook gebruikers logt dagelijks in om updates van vrienden te checken of om zelf iets te plaatsen.
  • De gemiddelde Facebookgebruiker klikt op 11 advertenties per maand.
  • De gemiddelde Facebookgebruiker deelt 13 keer een like uit per maand.
  • Ruim de helft van de Amerikaanse volwassenen blijft op de hoogte van nieuws via Facebook.

Benieuwd naar de andere cijfers over het gebruik van Facebook? Scrol naar beneden om de infographic te bekijken.

10 interessante feiten over Facebook op een rij infographic