Online marketing tips voor escape rooms

Online Marketing voor escape rooms

Escape rooms zijn de laatste tijd erg populair onder groepen vrienden en collega’s. Het spel om aan de hand van een aantal aanwijzingen complexere puzzels op te lossen is fantastisch! Bezoekers krijgen een geweldig gevoel wanneer ze ontsnappen binnen de tijd.

Als een gevolg van deze trend krijg jij als eigenaar steeds meer boekingen binnen. Doe je dit echter wel op de meest duurzame manier?

Veel escape rooms hebben namelijk nog niet nagedacht over een online marketing strategie. Maar die die dat op het moment wel doen, genieten van een enorm concurrentieverschil ten opzichte van de escape rooms die er nog niet mee bezig zijn.

Nu is de vraag, hoe wordt jouw escape room een van de voorlopers in je markt? In deze blog leggen we onze meest favoriete methodes uit om escape room bezoekers binnen te halen door middel van online marketing.

1. Contentmarketing voor escape rooms

Contentmarketing/contentcreatie is het creëren van blogs, artikelen, infographics, video’s en andere online uitingen, met als doel om jouw doelgroep te voorzien van waardevolle content.

Voor escape rooms kan dit bijvoorbeeld een video zijn waar je laat zien hoe jouw escape room eruit ziet, wie je werknemers zijn, etcetera.

Niets is te gek wanneer het gaat over content. Elk nieuw stukje content is een nieuwe kans voor je bedrijf om hoger in de Google zoekresultaten te komen en om populairder op sociale media te worden. Op deze manier komen er ook weer meer mensen naar je website.

Dit wetende is het ook niet gek dat contentmarketing voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel is van hun online marketing strategie!

Maar op een of andere manier zijn er nog weinig escape rooms die aan contentmarketing doen. En daar ligt dus voor jouw escape room een hele grote kans!

Wanneer je een contentmarketingplan opzet en deze volgt, zet je jezelf elke dag een stapje voor ten opzichte van je concurrentie. Daarnaast brengt elk stuk nieuwe content ook nieuwe klanten met zich mee. Je komt dus niet alleen hoger in Google, maar je scoort er ook nog eens nieuwe klanten mee!

Er zit echter een nadeel aan contentmarketing. Je haalt alleen het maximale eruit als je een lange-termijn plan opstelt. Het gaat dus niet werken wanneer je er niet goed over na denkt en af en toe content plaatst. Je zult dus ook niet meteen resultaten zien wanneer je in de eerste week begint met het publiceren van content.

2. Social Media Marketing

Social media marketing draait om het betrekken van je potentiële klanten op de kanalen waarop deze het meest actief zijn. Onder social media marketing verstaan we het adverteren op verschillende kanalen (betaald) en het plaatsen van berichten op je bedrijfspagina’s (gratis).

Tegenwoordig denken veel mensen aan Facebook en Twitter wanneer ze denken aan social media marketing. Dat is natuurlijk omdat deze kanalen behoren tot de grootste social media kanalen van de wereld. Daarbij denken veel mensen dat social media marketing alleen draait om het liken en volgen van mensen en het beantwoorden van vragen.

Maar social media marketing is veel meer dan dat alleen. Het is ook een erg belangrijke tool om je website content te plaatsen, winacties te houden of andere manieren die je naamsbekendheid kunnen verbeteren.

Daarnaast is social media perfect voor het ontvangen van reviews. Het geeft jou de mogelijkheid om bezoekers te bedanken voor hun positieve review of een negatieve review op te lossen. Reviews hebben een grote impact op het beeld wat een consument van een bedrijf heeft.

Plus, wanneer je actief bent op social media zullen consumenten je bedrijf serieuzer nemen en zich ook meer betrokken voelen bij jouw escape room.

Kortom, social media marketing is perfect geschikt om sterkere banden te krijgen met je doelgroep en klanten. Deze banden zullen snel sterker worden wanneer je actief bent op social media. Dit zal er uiteindelijk voor zorgen dat volgers zich meer betrokken voelen en vaker een bezoekje zullen brengen aan jouw escape room.

Laat Goochem Media de boekingen voor jouw escape room exploderen!

Goochem Media is gespecialiseerd in social media marketing en SEA voor bedrijven in de dagrecreatie. Hier vallen onder andere Escape rooms, paintball/lasergame accomodaties onder. We hebben een unieke werkwijze ontwikkeld, volledig afgestemd op de klantreis van een bezoeker. Hierbij kijken we bijvoorbeeld niet alleen naar een social media strategie, maar werken we ook een volledige e-mailmarketing strategie uit. Op deze manier kunnen we crossmediaal jouw doelgroep bereiken.

Ben jij klaar om voor te lopen op jouw concurrenten? Bekijk hier onze pakketten of vraag een gratis social media scan aan!

SEA (Search engine advertising)

Onze laatste favoriet is Search engine advertising, ofwel betaald adverteren in zoekmachines zoals Google en Yahoo. Hier betaal je een bepaald bedrag aan Google om weergegeven te worden in de zoekresultaten.

Het voordeel van deze methode is dat je zeer specifiek kan targeten op bepaalde zoekwoorden. Je kan bijvoorbeeld instellen dat je gevonden wordt door iedereen die op ‘escape room’ of ‘escape room amsterdam’ zoekt. Op deze manier bereik je mensen die al op zoek zijn naar een escape room. Het enige wat je dan als escape room moet doen, is zorgen dat je bovenaan de pagina staat en dat mensen op jouw link klikken.

Een groot voordeel van adverteren in zoekmachines is dat het al kan vanaf een vrij laag budget, net zoals bij social media marketing. Je kan je advertentie al live zetten vanaf 1 euro per dag! Daarnaast betaal je ook pas aan Google wanneer er daadwerkelijk iemand op je advertentie heeft geklikt. Zolang er dus niemand klikt, hoef jij niks te betalen. 

Kortom, wanneer je wil adverteren in zoekmachines is het belangrijk om een uitnodigende advertentie te schrijven, zodat mensen op jouw link klikken en niet op die van je concurrent. Pas wanneer ze op je link hebben geklikt, betaal jij een bepaald bedrag. Zorg er dus wel goed voor dat je website in orde is! Als iemand op jouw link klikt, maar de website traag laadt of er niet betrouwbaar uitziet zullen ze niet bij jou boeken. Zorg er dus voor dat zowel je advertentie als website er goed uit zien, en dan komt het helemaal goed!

Online marketing voor jouw escape room? Laat Goochem je helpen.

Goochem Media is gespecialiseerd in social media marketing en SEA voor bedrijven in de dagrecreatie. Hier vallen onder andere Escape rooms, paintball/lasergame accomodaties onder. We hebben een unieke werkwijze ontwikkeld, volledig afgestemd op de klantreis van jouw ideale klant. Hierbij kijken we bijvoorbeeld niet alleen naar een social media strategie, maar werken we ook een volledige e-mailmarketing strategie uit. Op deze manier kunnen we crossmediaal jouw doelgroep bereiken.

Ben jij klaar om voor te lopen op jouw concurrenten? Vraag dan een offerte aan!